woensdag 25 februari 2015

Hommage aan de 30 jarige Yamaha VMAX

Geplaatst door  hamkaas
Jubileum Vmax

2015 is voor Yamaha speciaal, want de VMAX bestaat 30 jaar. Tijdens de introductie in 1985 stonden heel wat motorliefhebbers met open mond te kijken naar een cruiser die de markt voor dit type motor zou gaan veranderen.
Om het jubileum extra luister bij te zetten is Yamaha een samenwerking aangegaan met de Duitse motorbouwer JvB-Moto die in opdracht een hommage aan de VMAX bouwde.
Het in Keulen opererende JvB-Moto is al lange tijd van de VMAX. Als jongen van 15 was het zien van deze motor zelfs de vonk die zijn passie voor motoren ontstak. Niet dat JvB – Jens vom Brauck - er iets mee kon, want lange tijd was Duitsland verboden gebied voor de VMAX vanwege z’n exorbitante vermogen. Dat probleem is inmiddels bijgelegd zodat JvB eindelijk de gelegenheid kreeg zijn motorpassie te uiten in een prachtige creatie.
Jens idee was om een standaard VMAX te veranderen in een Yard Built brute dragster die gelijkenissen vertoont met een caféracer, waardoor je blik vooral gegrepen wordt door het blok. Verder heeft hij elementen toegevoegd die de 30-jarige historie recht doen.
Het resultaat van al het denken en bouwen is dus deze VMAX Infrared.
Deel Dit:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Lees/Plaats reacties: 0 Printer vriendelijk genereer een pdf van dit bericht

Nieuwscategorieën


Alle merknamen zijn auteursrechtelijk beschermd door hun respectievelijke eigenaars, alle andere content is eigendom van de Vmax Club Holland.
XHTML 1.1    Free-Source.net